Flash Animasyon Belgesi
 

Flash Giriş

Animasyon yazılımları, etkileşimli web siteleri ve animasyonlar oluşturmak için tasarımcılara yardımcı olmaktadır. Animasyon yazılımları ile videolar, grafikler ve animasyonlarla desteklenen ilgi çekici uygulamalar oluşturulabilir.

Animasyon yazılımı ile web içeriği oluşturulabilir veya diğer web uygulama yazılımlarından alınabilir, hızlı bir şekilde basit animasyonlar tasarlanabilir ve animasyon yazılımı kodlama dili kullanarak ileri düzeyde etkileşimli projeler geliştirilebilir.

Bu bölümde Adobe flash animasyon düzenleme programı üzerinden analatım yapılacaktır.

Arayüz

Program ilk çalıştırıldığında resimdeki gibi bir ekran görüntüsü ile açılmaktadır. Buradaki seçenekler ve işlevleri şu şekildedir.

Create From Template (Şablondan oluştur): Animasyon yazılımına ait hazır şablonlar buradan kullanılabilir.
Open (aç): Daha öncede oluşturulmuş olan belgeler buradan açılabilir.
Create New (Yeni oluştur): Yeni bir belge buradan açılabilir.


Bir çalışma sayfası açtığımızda aşağıdaki gibi bir görüntü oluşacaktır. Burada resim üzerindeki açıklamaları dikkate alarak program arayüzünü ve panelleri inceleyiniz.

Menü çubuğu: Bir Flash dosyası üzerinde çalışırken uygulayabileceğiniz çeşitli görevlerin ve değiiştirebileceğiniz çeşitli seçeneklerin bulunduğu alandır.
Araçlar paneli: Animasyon yazılımına ait araçların yer aldığı paneldir.
Zaman çizelgesi: Katmanlardan(layer) ve karelerden oluşur. Animasyon Filmlerinde kullanılacak öğeler katmanlara yerleştirilir. Hareket ettirilmesi planlanan her nesnenin farklı bir katmana konulması tavsiye edilir. İçerikler, varlıklar, görseller katmanlardaki karelere yerleştirilirler. Bu karelerin zaman içerisinde farklılık göstermesi ile animasyon oluşturulur.
Sekme Çubuğu: Açık olan dosyalar arasında gezinmek için dosyaların üzerinde bulunan sekmedeki isimlerine tıklamak yeterlidir.
Sahne: Flash animasyonunda kullanılan görsellerin kullanıcılar tarafından görülebileceği alandır.

Çalışma Alanı

Animasyon yazılımı yapılan çalışmalara uygun olarak çalışma alanını düzenlemeye olanak sağlar. Çalışma alanını kullanıcı kendi isteğine göre düzenleyebileceği gibi animasyon yazılımının kayıtlı bir arayüz görünümünü de kullanabilir. Çalışma alanını değiştirerek farklı panellerin geldigini veya panellerin yerlerinin değiştiğini gözlemleyebilirsiniz.

Ekleyen:admin