Google İki Chrome Eklentisini Kaldırdı
25/03/2014

Google, hizmet koşullarını ihlal eden iki Chrome eklentisini kaldırdı. Sayfalarda çeşitli reklamların çıkmasına neden olan eklentiler kullanıcılar tarafından şikayet edildi.

Google'ın popüler tarayıcısı Chrome için çok sayıda işlevsel eklenti bulunuyor. Buna rağmen, olumsuz etkileri olan eklentiler de kullanıcılar arasında zaman zaman yaygınlaşabiliyor. Son olarak "Add to Feedly" ve "Twit This Page" adlı iki eklenti kullanıcıları zor durumda bıraktı. Ziyaret edilen sayfalarda istenmeyen reklamların çıkmasına neden olan eklentiler kullanıcılar tarafından Google'a şikayet edildi.

Hizmet Sözleşmesi İhlali

Wall Street Journal ve Ars Technica'nın haberine göre eklentilerGoogle'ın sayfası da dahil olmak üzere girilen web sitelerinde reklam çıkmasına neden oluyordu. Google, Aralık ayında güncellediği hizmet koşullarında eklentilerin sadece tek bir amacı olması, kullanımının kolay ve sınırlı olması yönünde bir kural getirmişti.

Adware Yapımcılarının Baskısı Var!

Add to Feedly ve Twit This Page eklentileri şirketin hizmet sözleşmesine uygunluk sağlamadığı nedeniyle web mağazasından kaldırıldı. Her iki zararlı eklentinin toplamda yaklaşık 100 bin kullanıcıyı etkilediği bildiriliyor.Chrome için eklenti üreticilerinin, reklamlar yayınlayan kötü amaçlı bir yazılım türü olan Adware yapımcıları tarafından gelen tekliflerle kuşatıldığı da haberde öne sürülen  iddialar arasında.

 

 

Highslide JS
Kaynak:http://shiftdelete.net/

Ekleyen:sinan2727