Windows 8.1'e Olan Destek Bitiyor!
23/04/2014

Microsoft'un sevilen işletim sistemi Windows Xp'ye olan desteğin bitmesinin ardından, sıra Vista'ya değil Windows 8.1'e geldi! Windows 8.1 desteğini yakında bitiyor.

 

Sevilen masaüstü/dizüstü işletim sistemi Windows'un yaratıcısıMicrosoft'un geçtiğimiz günlerde Windows Xp'ye olan güncellemedesteğini kesmesi tüm dünyada yankı bulmuş, çeşitli ülkeleri ve kuruluşları zor durumda bırakmıştı. Xp'den sonra sıranın Windows Vista'ya geleceği tahmin edilirken, Microsoft Windows 8.1'in güncelleme desteğini keseceğini duyurdu. 

Windows 8.1 Update 1'in tanıtılmasından ve bu güncellemenin Windowsupdate servisi üzerinden ücretsiz olarak sunulacağından dolayı Windows 8.1 için güncelleme desteğini durduracağını duyuran Microsoft, kullanıcıların sisteminin güncel kalmasını istiyor.

Xp'den Farkı Kalmayacak

Eğer Windows 8.1 Update 1'e geçmek istemiyorsanız bilgisayarınızınMicrosoft'tan aldığı destek Xp'den farksız olacak. Bir ay sonra yayınlanacak olan tüm güvenlik güncellemeleri Windows 8.1 Update 1'e gereksinim duyacak 

Windows 8'e Destek Devam Ediyor 

İşin ilginç yanı Microsoft Windows 8'e olan desteğini 8 ay daha devam ettirecek. Bunun sebebi ise Windows 8 ile Windows 8.1 arasında büyük farklılıkların bulunması ve güncellemenin Windows Uygulama Mağazası üzerinden sunulmuş olması. Halbuki Windows 8.1 Update 1 küçük bir güncelleme ve güncelleme merkezi üzerinden tüm Windows 8.1kullanıcılarına sunulacak.

Korsan Kullananlar Yandı

Microsoft çalışanlarının büyük emek ve vakit harcayarak geliştirdiği işletim sistemini korsan yollarla edinen kişiler sistemlerini Windows 8.1 Update 1'e güncelleyemeyeceğinden dolayı bilgisayarları eskisine oranla çok daha güvensiz hale gelecek.

 

 

 

 

Highslide JS
Kaynak:http://shiftdelete.net/

Ekleyen:sinan2727

Adınız
:
Eposta
:



Resmi Degistir