Windows 10 Ağustos’ta geliyor
20/03/2015

 

Windows 10 Ağustos ayında piyasaya sürülecek.

Microsoft tarafından yapılan bir açıklama Windows 10 işletim sisteminin ne zaman ve hangi şartlarda piyasaya çıkacağını kesinleştirdi. Bu yılın Ağustos ayında ve aynı anda 190 ülkede piyasaya sürülecek olan Windows 10, 111 farklı lisan desteğiyle çıkarılacak.

Yeni işletim sistemi Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 kullanıcıları için ücretsiz güncelleme seçeneğiyle sunulacak. Bu üç işletim sisteminin toplam kullanıcı oranının % 70 civarında olduğu tahmin ediliyor. Microsoft bu sayede Windows kullanıcılarının büyük kısmını yeni sisteme geçmeye ikna etmeyi planlıyor. Windows XP ve Vista kullanıcıları ise bu seçenekten faydalanamayacak.

Microsoft'un yeni işletim sistemi Çin pazarında da dünyanın kalanıyla aynı anda piyasaya çıkacak. Ancak burada küçük bir fark var. Şirket Çin pazarındaki yasa dışı Windows kullanımının yarattığı güvenlik açıklarını ortadan kaldırmak için ücretsiz güncelleme seçeneğini sunarken kullanıcının yasal ya da korsan Windows kullanıp kullanmadığına bakmayacak. Çin'deki korsan Windows kullanım oranı % 80 seviyelerine yaklaşıyor ve bu da internetin genel güvenliği için ciddi bir tehdit. Çünkü bu makineler güncelleme almadıklarından botnetler tarafından ele geçirilme oranları çok yüksek.

Highslide JS
Kaynak:http://www.sozcu.com.tr/

Ekleyen:sinan2727